torstai 6. lokakuuta 2016

Iva 6kk

"Pienen pieni, huumorintajuinen, sosiaalinen, vieterikoipi"
- kaveri. 

Iva täytti reilu viikko sitten 6kk. Puoli vuotta. Jo nyt? Muutama kuukausi on muuttanut pentua paljon, ja siitä on kasvanut siro sekä kaunis mustavalkoinen tyttö. Carman kanssa ne ovat kuin kuu ja aurinko, yhdistävät tekijät taitavat olla sama rotu ja halu tappaa lelua.

Kuva Anniina Korjus

Ivassa on hyvin paljon samaa kuin Evitassa. Sen kanssa ollaan keskitytty paljon peruselämän taitoihin ja asioihin, joiden avulla arki rullaisi jouhevasti. Pennun kanssa touhuaminen on ollut palkitsevaa, mutta se on laittanut paljon miettimään omia koulutustaitoja sekä tuonut mieleen vanhoja juttuja Evin sekä Carman pentuajasta. Evitan kanssa ollaan painittu 9 vuoden ajan samojen asioiden äärellä kuin Ivan kanssa nyt pentuna ja niitä aikoja voi yrittää katsoa jälkeenpäin positiivisin silmin: onneksi on ollut joku opettaja, joka on opettanut jotain koiran kouluttamisesta. Ivan kanssa saatiin hyvin aikaisessa vaiheessa puuttua ääntelyyn lenkillä, mutta nyt Iva ohittaa asiat lenkillä melko vaivattomasti. Iva pysyy hyvin irti ja tulee luokse käskystä. Lelu on toimiva, mutta kovin kiihdyttävä palkka ja opetustilanteissa nami toimii usein paremmin. Temppuja tehdessä paikallaolo on Ivan vahvuus kotona, mutta ehdoton heikkous ulkona. Kotona Iva pysyy paikallaan esimerkiksi hämykäskyistä, juoksevasta ihmisestä tai pomppivasta koripallosta huolimatta, mutta ulkona muutamankin askeleen ottaminen tuottaa vielä vaikeuksia. Muuten Iva on ollut nopeasti oppiva, aktiivinen, pentu, joka tarjoaa aktiivisesti eri toimintoja. 

Agilitya nähdessään Iva syttyy ja tulee vaikka mahdollisuuksien mukaan ulos omasta häkistään. Esteille Iva ei ole kuitenkaan vielä päässyt lainkaan, koska sen kanssa ollaan keskitytty paljon muihin arjen askareisiin. Lisäksi Ivan kroppa on vielä hyvin kehittymätön ja tassuissa on vielä pienet patit jäljellä. Lenkit epätasaisella maastolla sekä esimerkiksi tassujen erottelutemput ovat kehittäneet kehon motoriikkataitoja ja nykyään Iva hallitsee sekä käyttää kehoa melko hyvin. 


Kuva: Anniina Korjus

Kuva: Anniina Korjus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti