tiistai 24. heinäkuuta 2018

HellekesäKesä on jo pitkällä. Me ollaan nautittu pitkästä sekä kuumasta lomasta ja kohta on aika palata takaisin töihin. 

Kesäkuussa Carma starttasi Vantaan SM-kisoissa. Karsintaradalle lähdettiin rankingin mukaisessa käänteisessä järjestyksessä ja Carma starttasi luokan viimeisenä. Kiva, haastava ja juokseva rata - Juoksimme juuri meidän tasoista rataa, mutta aivan radan lopussa tapahtui pikkustiplu, jonka seurauksena hyl. Harmittava pieni virhe, joka esti meidän onnistumisen, mutta tätä agility on. 

Carma, minun elämäni agilitykoira:


Muita kisoja me ei kesän aikana olla kisattu eikä olla juuri edes treenattu. Elämä ei aina mene niin kuin sen suunnittelee ja meille sattui pieniä vastoinkäymisiä. Carma käy osteopaatilla sekä fysioterapeutilla noin neljän viikon välein, mutta näin kesän arvokisojen tullen hoitokertoja tiivistetään. Kesäkuussa ennen SM-kisoja Carma oli todella hyvässä kunnossa, kuten se on ollut jo kauan. Kaksi viikkoa myöhemmin, karsintaviikolla, käytin Carman uudestaan hoidettavana. Minulla oli outo tunne, että Carman vasen tassu lähti hieman kääntymään ulkokiertoon (eikä Carman luotisuorat tassut ole ikinä ennen tehnyt näin). Meidän hyvä fysioterapeutti vahvisti epäilykseni oikeaksi. 

Alle vuorokausi tästä, pääsimme Espoossa Anu Saikku-Bäckströmin vastaanotolle ja Anu tutki Carman huolellisesti. Carma röntgenkuvattiin, eikä kuvista löytynyt luojan kiitos mitään epänormaalia. Palpaatio oli normaali, mutta lopuksi Carma reagoi hieman supraspinatusalueen lihaksen paineluun. Jätimme varmuuden vuoksi MM-karsinnat väliin - Carma sai lihakseen laseria ja lepäsimme. Reilun viikon kuluttua Toijalan Tiiu ultrasi Carman lihakset sekä jänteet Espoossa ja uutinen oli huojentava: Carman lihakset olivat erinomaisessa kunnossa, eikä kropasta löytynyt mitään huomautettavaa. Lepo ja laseri auttoi supran lievään reagointiin. 

Tapaus säikytti todella. Olen maailman onnellisin, että kaksi Suomen huipputason lääkäriä ovat nyt tutkineet Carman ja saamme vielä rauhassa harrastaa yhdessä. Tämä tapaus opetti minulle sen, että jatkossa hoidatan ja tutkitutan koirani yhtä tarkasti, jotta ikäviltä tapauksilta vältyttäisiin ja mahdolliset vammat huomattaisiin heti. 

Olen kiitollinen ja onnellinen, että saamme startata viikonloppuna Itävallassa meidän kolmansissa European Open kilpailuissa. Hyviä hellekelejä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti