maanantai 15. toukokuuta 2017

Kisareissu ulkomaille

Carman kanssa kisaamaan ulkomaille, se on ollut yksi isoista haaveista jo kauan. Ranskan matkan jälkeen tämä olo on vain vahvistunut.  Jo kaksi edellistä vuotta peräkkäin meidän on pitänyt mennä kisaamaan Viljandiin, mutta olen kuitenkin jättänyt lähtemättä reissuun, koska homma on keväisin tuntunut vaikealta. Myös tänä keväänä on ollut samanlaiset olotilat, mutta kaverin tsemppien jälkeen lähdettiin kuitenkiin matkaan. Jo kolmas vuosi putkeen, mistä sitä voi tietää, tuleeko seuraavaa mahdollisuutta uudestaan? 


Reissu oli ihana irtiotto. Viljandissa järjestettiin vuosittaiset Viron maajoukkueen tukikisat, joissa oli kansallisia sekä kansainvälisiä startteja. Lähdimme matkaan perjantaina päivästä ja palasimme takaisin sunnuntain-maanantain välisenä yönä. Matkat yhteen suuntaan autolla sekä lautalla kestivät 11 tuntia, ja Carma sekä Iva olivat helppoja reissukavereita. Pientä epäonneakin meinasi mahtua perjantain matkusteluun, sillä ensin meinasimme myöhästyä Helsingin sataman lautasta, Tallinnan keskustan ruuhkassa jonotimme yhden tunnin ja Viljandiin koukkasimme offline-Navigaattorin ansiosta Pärnun kautta reilun sadan kilometrin kiertoreitillä. 

Lauantaina startit alkoivat myöhään, joten kerkesimme palautumaan reissusta ja lepäämään. Kisa-alustana oli luonnonnurmi, joka oli ihanaa vaihtelua. Tunnelma kisapaikalla oli hyvin rento ja oli hienoa päästä seuraamaan niin monen eri maan harrastajia. Luxemburgilainen tuomarituttavuus Rolli Schiltz oli myös mukava uusi tuomarituttavuus, joka jaksoi elää mukana koirakoiden suorituksissa. Kisapäivät olivat pitkät, ilma lämmin ja T-paidassa juostessa tuli kuuma. 

Ensimmäiselle radalle lähdettäessä minua jännitti pitkästä aikaa ihan kamalan paljon. Hyppyrata tuntui haastavalta ja oli vaikea löytää sinne sopivia ohjauksia. Muuten viikonlopun radat olivat vaikeita, mutta silti hyvin kivoja, nopeatempoisia ja jouhevia. Carma juoksi kaksi nollarataa sijoittuen molemmissa sijoille 2. pienillä eroilla voittajaan. 

Kuva: Anastassia Tamm

Kisaviikonlopun ratoja:


Reissu opetti paljon ja treenilista sai kasan täydennystä. Tahdon kovasti reissuun uudestaan, joten onneksi Italia häämöttää jo kalenterissa. Toivon kovasti, että me pysyttäisiin terveinä ja saataisiin kokea ulkomaiden tavalliset kisat mahdollisimman pian uudestaan. Reissu antoi uutta puhtia vahvistaa opittuja asioita parempaan kuntoon, jotta kisoihin saataisiin vielä enemmän rohkeutta ja uskallusta mennä sekä painaa täysillä. 

Kiitos Carma. :) 





Joitakin kohtia, mitkä jäivät mieleen radoista ja pääsivät omaan treenivihkoon:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti