perjantai 12. tammikuuta 2018

Ivan oma projekti

Ivan kautta olen saanut oppia agiltysta valtavasti lisää. Ehkä yksi merkittävimmistä muutoksista, joita olen omaaan agilityyn tehnyt, on ollut juoksupuomin työstäminen. Ivan kohdalla oli jo pennusta asti alusta pitäen selvillä, että jos meidän harrastaminen yhdessä on aikuisena mahdollista, yritämme oppia lisää ja opiskella elämää juoksupuomin parissa. 


Projekti on vasta alussa, vaikka olemme tehnyt sitä jo kahdeksan kuukautta. Iva pääsi joulukuussa ennen tauolle siirtymistä täysikorkealle puomille, ja se oli meille jo valtavan iso saavutus. Meillä on ollut valtava tukiverkko, emmekä olisi ikinä pystyneet tähän ilman meidän opettajien, ja ystävien, Anniinan ja Marian apua. Projektin aikana tytöt pystyivät antamaan minulle sellaisia neuvoja ja tekemään sellaisia päätöksiä, joihin oma osaaminen ei olisi ikinä riittänyt. Olen saanut oppia todella paljon ja nyt osaan paremmin ajatella, millaisiin asiohin kannattaisi kiinnittää paremmin huomiota jo koiran ollessa nuori.

Kiitos kaikkien vinkkien, projekti oli melko helppo täysikorkealle puomille asti. Meillä ei ollut suurempia haasteita ja pienetkin viat korjaantuivat tyttöjen avustuksella ennen seuraavaa treenikertaa. Kaikki treenit on aina videoitu ja hidastettu, lähetetty tytöille ja tytöiltä on tullut palaute, minkä pohjalta asioita on joko jatkettu tai korjattu. Ensimmäisen isomman haasteen kohtasimme heti, kun siirryimme täysikorkealle puomille. Ongelman korjaamiseen vaadittavat ratkaisut veivät lähes kuukauden, eikä treenit sillä välillä olleet kovin helppoja. 

Iva on nyt hetken levännyt puomista ja muusta agilitysta. Meidän muu agility väistyi puomiprojektin alkaessa toukokuun lopussa, eikä Iva ole juuri tehnyt muuta. Puomin kanssa suurimmat haasteet ovat vasta edessä ja toivon, että Iva aloittaa helmikuussa Silvian kurssilla ja pääsisimme asioiden kanssa puomin osalta eteenpäin. 

Ivan juoksupuomiprojekti, toukokuu 2017 - joulukuu 2017. 


Projektin kuluessa on ollut hieno seurata Ivan kehitystä juoksijana. Ja erityisesti nähdä se valtava ilo, mitä juokseminen muutamaa lankkua pitkin on siinä koirassa tehnyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti