torstai 13. elokuuta 2015

Treenimietteitä

Kesän aikana treenaaminen ei ole ollut motivaatiolistan kärjessä. On tehnyt mieli keskittyä mielummin yhteiseen tekemiseen kotona, nähdä kavereita ja vain olla. On ollut ihana viettää viimeiset 4kk kotikaupungissamme sukulaisten, perheen ja lapsuudenystävien luona. Edellisviikolla haettiin treenaamiseen kuitenkin taas vauhtia Kuopiosta Sannan treeneistä. Aamulla lähtö Mikkelistä 05:30, jotta kerkeää takaisin Mikkeliin töihin klo 14-22. Motivaatiota ei kysytty, ei väsyttänyt ja oli kiva lähteä.

Kuopiossa tehtiin pieniä pätkiä ja palkattiin paljon. Saatiin monta treenattavaa kohtaa kotiin, mutta etenkin pari juttua nousi taas pinnalle: Leijeröinnit, keppikulmat tietyistä kulmista sekä takaaleikkaukset hypyille putkien jälkeen. Carma ei päästä todellakaan helpolla ja etenkin leijeröinnit vaatisivat paljon enemmän muistuttelua kuin mitä olemme tehneet. Carma etenee tällä hetkellä ihan kivasti ohjaajan edellä, mutta sivuttaisirtoaminen on aina ollut haaste. Estehakuisuutta ja itsenäistä etenemistä olisi hyvä ylläpitää, sillä virhekohdat syntyvät etenkin sellaisissa kohdissa, jossa Carmalle tarjoutuu mahdollisuus juosta minun jalkojen perässä esteen ohi.  Ei ole helppoa, eikä sen kuulukkaan olla. :) Muutenkin omaa treenaamista on tullut nyt hieman mietittyä ja ajatuksia selkeytettyä. On kivempi lähteä  treenaamaan, kun ongelmakohdat ovat mietitty treenilistalle valmiiksi. Tulevalla kaudella saadaan toivottavasti treenata yhdessä terveinä ja nauttia harrastamisesta, pääpaino tulee olemaan ehdottomasti tässä. Pienellä ajauksella ja ainoastaan silloin, kun hyvältä tuntuu - jos väsyttää, ei huvita tai on kiire esimerkiksi koulujuttujen kanssa, tiedän että silloin meidän on parempi jäädä kotiin. :) Ikinä ei ole pakko.


Suunnitelmissa on kisata elokuun lopulla kolmena viikonloppuna, sen jälkeen jäädään vähäksi aikaa pienelle kisatauolle. Tulevalla kaudella saadaan kavereiden kanssa treenata edelleen Kuopiossa ja Turussa, muuten pyritään opettelemaan ja kertaamaan kotiläksyjä.

Muistutuslista itselleni, mihin toivottavasti keskitytään tulevalla kaudella:
-  Suunnitelmallisuus
-  Yksi treenattava kohde kerrallaan, treenien pitäminen lyhyinä
-  Leijeröinnit eri esteillä
- Takaaleikkaukset, eteneminen ohjaajan jättäytyessä taakse
-  Eteneminen keppien jälkeen, sillä Carma vilkaisee aina viimeistään pujottelun jälkeen minua
-  Esteosaamisen vahvistaminen ja etenkin itsenäinen eteneminen hypyille putkien jälkeen.
- Itsenäisien kontaktien vahvistaminen, jättäytyminen taakse ja sivulle
- Keppikulmat
- Palkkaamista yksittäisille esteille, "idioottihelpot" treenit


Aikaiset treeniaamut ja Kuopio


Muistot neljältä vuodelta kansioon

2 kommenttia: