sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Määränpää

Carma on päässyt treenaamaan ja kisaamaan Tampereen EO-karsintojen jälkeen. Kisoista oltiin poissa reilu kuukausi ja tuntuu, että tämä vuosi on ollut etenkin kisojen osalta yhtä taukoa. Rytmiä on ollut vaikea löytää, mutta ehkä tämä tästä kevään mittaan. Toivottavasti. :)

Treeneissä pääpaino on ollut hyvin pienissä jutuissa. Ollaan tehty vaikeita juttuja ja palkattu hyvin paljon. Imu esteillä ollaan saatu treeneissä hyvin eteen, joten jospa vielä aikanaan myös kisoissa?

Tässä Carman treenivideo: 


Treenien pääpaino on ollut erotteluiden eri muodoissa. Ollaan yritetty vahvistaa suullisen käskyn merkitystä, vaikka ohjaus pysyisikin joissain tilanteissa samana. Treeneissä tämä toimii jo kivasti, mutta läheskään samanlaista tatsia ei ole kisaradoilla. 

Vallitsevia teemoja, joita jatketaan koko kevään ajan:
- kepit: eri kulmat, imu eteen, hämyesteet keppien läheisyydessä
- konktait: etenkin erottelut ja itsenäisyyden ylläpitäminen, erilaiset ohjaukset kontaktien jälkeen
- leijeröinnit: vaikeusastetta yritetään lisätä. Leijeröinnit toimivat treenitilanteissa hyvin, mutta niitä on kisoissa kovin harvoin ja niitä on vaikea saada siellä toimimaan. 

Ratatreeniä pitäisi tehdä ehkä hieman enemmän? Vire kasvaa ja molemmat väsyy, lyhyillä pätkillä on helpompi pitää tatsi täydessä vauhdissa. Täytyy hyödyntää Kuopion treenit ja ottaa tämä varmaan tavoitteeksi siellä. Omia fysiikkatreenejä ollaan tehty paljon ja niihin on hyvät suunnitelmat ja sekä kivat kaverit. :) Oma lihaskunto täytyy saada kasvamaan, jotta jaksaa pusertaa vähän paremmin. 

Carma on kisannut kahdet kisat etelässä. Sipoossa päästiin suprkivoille Petr Pupikin radoille ja matkaseurana olivat ihanat Anni ja Ralli. Radat olivat todella nopeatempoisia, jotka sisälsivät vauhtia ja leijeröintejä. Leijeröintejä me ei vaan osattu ja homma meni vähän hosumiseksi. Tällaisia ratoja toivoisi niin kovin paljon lisää! Eilen kisasimme Vantaalla Italialaisen Sandra Deiddan radoilla ja yritin pitää homman myös omassa päänupissa kasassa sekä rauhoittua. Kahdelta radalta Carmalle nolla sijoilla 2. ja 3, keskimmäisellä radalla uusittiin keinu, kun Carma pysähtyi nätisti, mutta ei odottanut vapautuskäskyä. Kevään aikana yritetään päästä harjoittelemaan kisoihin mahdollisimman monen sellaisen tuomarin radoille, jotka tekisivät mahdollisimman vauhdikkaita ja haastavia ratoja. 

Carma Vantaalla:
Maailman paras ystävänpäivälahja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti