sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Syksyn tullen


Syksy saapuu. Uusi kausi on aluillaan. Mistäkö sen tietää? Carman kroppa huilasi jälleen elokuussa perinteisellä kuukauden kestäneellä tauolla. Elokuu on mennyt loman jälkeen töissä, illat pimenevät ja perinteisen vesisateen lisäksi on vieläkin kylmempää.

Näin syksyn kynnyksellä itselle on muodostunut rutiiniksi miettiä kauden asioita tarkemmin. Ei vain suunnitelmallisen treenaamisen vuoksi, vaan myös oman ajankäytön helpottamiseksi: Kun asiat ovat asetettu tärkeysjärjestykseen, ei kaikkea tarvitse yrittää sulloa omaan kalenteriin ja samaan aikaan ahdistua tekemättömistä asioista. Treenaaminen on helpompaa, kun hyväksyy, ettei kaikkea pysty tai kerkeä vahvistamaan. Vuosien aikana meille on muodostunut hyvin vahva käsitys meidän heikkouksista ja ollaan pikkuhiljaa opittu hyväksymään, että kaikkea ei voi osata. Asioille voi tiettyyn pisteeseen tehdä jotain, mutta jotkut asiat ovat aina vaikeita, meille ainakin. :) Kun asiat priorisoi, treenattavat asiat pysyvät järkevissä mittasuhteissa.

Oman ajankäytön suhteen ei tarvitse paljoa miettiä mitä päivisin tekee. Asiat noudattavat aika samaa kaavaa päivästä toiseen: töitä, urheilua koirien kanssa ja ilman. Aion olla iloinen siitä, että minulla on nyt kolme tervettä koiraa kotona, joista kaksi voi tällä hetkellä myös harrastaa. Näin se ei loputtomiin tule olemaan.

Omia ajatuksia tulevalle kaudelle:

Evita:

- Aktiiviset metsälenkit.
- Uinnit Evitan ykkösharrastus.
- Pysyminen hyvässä fyysisessä kunnossa.
- Alkavan spondyloosin seuranta.

Carma:

-Terveys. Nauttia terveestä koirasta. Olemme saaneet monta tervettä kautta, mikä on etuoikeus. En voi olla varma paljon niitä on edessä, joten nauttia niistä hetkistä eikä jäädä jumiin epäolennaisiin asioihin. Epäonnistumiset ja niiden kantaminen, nekin kasvattavat. Haluan muistaa ne hyvät jutut.
-Suunnitelmallisuus. Suunnitelmallinen ja järkevä treenaminen/kisaaminen edelleen. -> Jokaisella kerralla mietitään miksi ja miten jotakin treenataan. Treeni ja lepo sopivassa mittasuhteessa. Mielummin liikaa lepoaSeuraava pitkä kuukauden tauko joulukuussa.
-Uinti. Mukaan taas kuvioihin.
-Kropanhallinta. Tasapainoharjoituksien ylläpitäminen.
-Itsenäinen eteneminen. Perustreenien kantava voima etenemisen jatkuvassa vahvistamisessa: ohjaajasta kovaa poispäin ja sivulle. Hyvin vaikeita tilanteita kisoissa (leijeröinnit), vaikka vaikeutetut versiot onnistuvat kotona. En tiedä korjaantuuko tämä ikinä kunnolla, mutta me voidaan yrittää.
-Koiran itsevarmuus. Treenien suunnittelussa otettava vieläkin tarkemmin huomioon.
-Kepit. Kotona keppiosaamisesta on ollut vaikea löytää puutteita, kisoissa ongelmat saa hyvin nopeasti esille. Tavoitteena on tehostaa harjoitteita tämän osalta ja löytää vielä enemmn keinoja, jotka mahdollistaisivat onnistumusen samanlaisissa kohdissa kisoissa. 
-Vinohypyt. Ylläpito. Ovat olleet parempaan päin.
-Hämyesteet. Osana treenejä.
-Treenipäiväkirja. 

Carman treenivideo tauon jälkeen, itsenäisen etenemisen vahvistaminen:


Muutamia ajatuksia treeneistä:
x viski tyhjään, josta jatketaan takaisin päin -> vaikea. epävarmuus näkyy.
x suorat leijeröinnit pitkälläkin etumatkalla toimii
x siivekkeen kierrot, jossa ohjaaja juoksee kohti vielä hieman epävarmoja

Iva:

- Uinti
- Kropanhallinnan vahvistaminen
- Uusien temppujen opiskelu.
- Paikallaolon vahvistaminen
- Fyssarikäynnit! Ivan on ollut vaikea rentoutua hoitotilanteisiin ja tämä olisi korjattavissa aktiivisemmalla harjoittelulla kotona. Koska treenit ovat lisääntyneet, fyssarikäyntien rooli korostuu. Aktiivisempi totuttaminen päivittäin kylkiasentoon.
- Juoksupuomi täyskorkeaksi tämän  vuoden aikana.
- Seuraava kuukauden tauko Ivalle on suunniteltu joulun aikoihin.
- Ivalle tulee kisaikä kuukauden päästä. Iva on nähnyt puomin lisäksi putken, pussin, hypyn ja renkaan. Kisaamaan kesällä 2018, nähtäväksi jää onko realistista.

Iva toisen kerran kokonaisella puomilla:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti