torstai 25. lokakuuta 2018

Ivan harrastusjuttuja


Ivan kanssa ollaan tehty nyt syksyllä aika perusteellista ja selkeää työtä. Iva on osaava ja se hallitsee vaikeitakin ohjauksia, mutta kaikkea voisi hioa loputtomiin ja kaikessa voisi olla vielä vähän parempi. Olemme kuitenkin yrittäneet hetkeksi unohtaa kaikki hienommat ohjausjutut ja keskittyä vain perusteisiin, saada se peruspakka kuntoon.

Toistaiseksi meillä ei ole ollut suurempia ongelmia treeneissä ja olemme saaneet paljon onnistumisia sekä oppimista. Harjoitusten vaikeusaste on ollut juuri sopiva. Muutamia kertoja ollaan kokeiltu kaikkia kontakteja ja erikoisesteitä yhdessä, molemmilla kerroilla Iva on hallinnut ne ensiyrittämällä. Juoksupuomin ansiosta olen hieman pelonsekaisin tuntein, että erottaako Iva kontaktit toisistaan ja onko suoritustapa varmasti turvallinen. Puomi on ollut treeneissä varma ja A:lla Iva pystyy pitämään itsensä hyvin kasassa. A:n alkuopetuksessa näytti, että Ivan takapää lähtee helposti heittämään, mutta onneksi hyvä kropanhallinta on auttanut suorituksia. Tällähetkellä tyyli tehdä A:ta näyttää omaan silmään hyvältä. Keinu ja puomi yhdessä ratapätkän osana ei ole tuottanut sellaisenaan treenitilanteessa vaikeuksia - joka on ollut minulle iso helpotus ja yllätys. Iva tulee keinun todella päähän ja varsinkin yksittäisissä keinutreeneissä Ivalla voi toisinaan olla haasteita: Iva juoksee täysiä päähän, vetää liinat kiinni ja saattaa lähteä juuri ennen lupaa (tai kipata keinun yli, jos jarrut eivät pidä). 

Luulen, että keskitymme jonkin aikaan ihan perusteisiin ja perusesteosaamiseen, ennen kuin palaamme taas takaisin extremen tyylisiin asioihin. :) Tarvitsemme paljon vielä yhteisiä kilometrejä ja kokemusta alle. Minulla on kuitenkin luottavainen ja kiva olo tällä hetkellä, se on tärkeintä!

Ivan treenejä syksyltä:Olemme myös lokakuun alussa käyneet meidän ensimmäisissä möllikisoissa naapuriseuran kisoissa. Minua jännitti ihan kamalan paljon ja juoksimme ensimmäisen kerran niin pitkän radan. Iva hallitsi tilanteen tosi hyvin, ja mikä parasta, pysyi kauniisti lähdössä, vaikka kävi ennen radalle pääsyä todella kuumana ja kierroksilla. En itse kerennyt pariin ohjaukseen (jännityksen vuoksi varmaan), mutta Iva osasi lukea rataa jo hyvin. :) 33 koirakosta (minit, medit ja maksit yhdessä) Iva teki nopeimman nollan ja voitti luokkansa!

Möllikisat:Ivan ratapiirrustuksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti