maanantai 18. helmikuuta 2019

Mikä on nettivalmennus?

Kuva: Jenna Romppanen

"Mitä on nettivalmennus?" "Mitä se pitää sisällään?"
Sama kysymys on heitetty esille sen verran usein, että ajattelin tehdä siitä oman infopaketin. :) Nettivalmennuksia on hyvin useita eri tapoja toteuttaa eikä minulla ole siihen täysin yhtä oikeaa vastausta. 


Kuvat: Liina Pöyry / Mirka Peräniemi

Nettivalmennuksen runko suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Nettivalmennus etenee neljän viikon sykleissä, johon kuuluu niin monta harjoitusta kuin asiakas itse haluaa. Yleensä se on ollut 4 harjoitusta / nettivalmennuskuukausi, jolloin joka viikko tulee aina yksi uusi harjoitus. Pääajatus on, että asiakas videoi kaikki harjoitukset ja muokkaa ne, tämän jälkeen minä voin kommentoida ja antaa palautteen sekä jatko-ohjeet eteenpäin. 

Ehkä isoin sana nettivalmennuksen kohdalla on yksilöllisyys - Jokaiselle oppilaalle tulee luonnollisesti omat harjoitukset omien tavoitteiden ja kehitystarpeiden mukaan. Nettivalmennukseen ei tarvitse sitoutua vaan sen voi lopettaa minkä tahansa kuukauden jälkeen. Pidempiaikaisille oppilaille luodaan oma suljettu harjoitusblogi, johon kootaan ratapiirrustukset, ohjeet, videot sekä jatko-ohjeet. Myös tällaisien oppilaiden kanssa suunnitellaan yhdessä tarkempi nettivalmennuksen sisältö lyhyiden ja pitkän aikavälin tavoitteiden mukaan. 

Mitä nettivalmennus pitää siis sisällään?
  • Kirjatut tavoitteet, harjoitusohjelma kehitystarpeiden mukaan(pidempiaikaiset asiakkaat)
  • Sovittu määrä yksilöityjä harjoituksia
  • Ohjeet jokaiseen harjoitukseen
  • Mahdollisuuksien mukaan video treenistä / jostakin treeniin liittyvästä asiasta (videon toteutuminen riippuu oppilaan harjoituksista, kaikista ei ole videoita saatavilla). Videoissa esiintyvät yleensä Carma tai Iva. 
  • Palaute harjoituksesta, jatko-ohjeet eteenpäin, kotiläksyt
  • Suljettu treenialusta, blogi (mahdollisuus käydä asiat myös muulla sovitulla tavalla läpi)

Tällä hetkellä nettivalmennusoppilaita mahtuu mukaan vielä muutama.

Lisätietoja saa ira.mikkanen@luukku.com


Kuva: Siiri Rantala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti