torstai 17. heinäkuuta 2014

Treenit sekuntikellon kanssa

Jälleen yksi reissu Kuopioon heitetty ja käteen jäi käsittämätön fiilis . Hiki virtasi kuin suihkusta ja olo oli kaikkensa antanut.  Hymy huulissa edelleen - Tuo pieni tyyppi, ystävät ja koutsi.. Ne saa mielen aina niin hyväksi. :)

Treenataan mielenkiinnosta aika paljon kellon kanssa, mutta kellotetaan lähinnä yksittäisiä estesuorituksia ja seurataan niiden kehitystä, kuten keppejä ja kontakteja tai miten jokin ohjausvalinta vaikuttaa yksittäiseen estesuoritukseen. Nyt treenattiin pitkästä aikaa sekuntikellon kanssa ratatreeneissä ja kelloteltiin pidempiä pätkiä, tykkäsin! Kello on armoton ja rehellinen.


Oli aika hämmentävää ja silmiä avaavaa huomata miten ison eron voi saada aikaan jo yhdellä esteellä. Jostain syystä en ole aikaisemmin kamalan paljon ajatellut niitä Carman kanssa. Vaikka ehkä se olisi välillä ihan suositeltavaa ja kehittäisi ohjaajaa tunnistamaan omalle koiralleen sopivat ohjausvalinnat. Carma kiihtyy nopeasti ja liikkuu pitkällä laukalla, joten sen kanssa ohjausvalintoja täytyy miettiä ihan eri tavalla kuin vaikka Evitan. Minulla on vielä paljon opeteltavaa "oikeanlaisten" ohjausten poimimisessa Carmalle ja täytyy vähän haastaa itseään. Esimerkiksi pakkovalssit radan alussa tuntuvat luonnollisille, mutta keskellä rataa, kovassa vauhdissa, eivät tunnu yhtään omaan käteen sopivilta ja helposti korvaan ne joillakin toisilla ohjausvalinnoilla.

Carma MM-karsinnoissa:


Kuva kopioitu luvan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti