torstai 22. tammikuuta 2015

Pidän aina lähellä, kuljen matkan vierellä

Siitä ei ole kamalan kauan, kun kirjoitin miten onnekas olenkaan omistaessani kolme tervettä, elinvoimaista ja onnellista pientä ystävää.

Muutama viikko takaperin Reina nukkui onnellisesti kainalossani selällään, tassut kohti kattoa. Silittelin Reinan pientä mahaa ja tunsin siellä mikrosirun kokoisen patin. Yritin olla lietsomatta hysteeristä luonnettani, mutta sanomattakin tajusin, että se oli jotain sinne kuulumatonta. Soitin samantien vanhemmilleni, eläinlääkärillemme ja otin yhteyttä myös hyvään eläinlääkärikaveriini. Onneksi saimme nopeasti ajan klinikalle ja patin tilanne päästäisiin tutkimaan. 

Löysin eläinlääkärin vastaanotolla mahasta toisen, hyvin pienen patin. Eläinlääkäri ei tarvinnut kovin montaa hetkeä diagnoosin tekemiseen: Kaksi maitorauhaskasvainta. Olo tuntui musertuneena. Eläinlääkärimme oli kuitenkin positiivinen, mainitsi kasvaimien yleisyyden ja sen, että Reinan patit olivat todella pieniä, jotka löydettiin heti. Kuten ennen, Reinan yleiskunto todettiin muuten loistavaksi, elinvoimaiseksi pieneksi, pieneksi positiivariksi.

Tulin keskiviikkona Mikkeliin takaisin vanhempieni luokse suunniteltua aikaisemmin ja viivyn täällä pari viikkoa suunniteltua pidempään. Reina leikattiin eilen onnistuneesti ja kaksi maitorauhaskasvainta poistettiin. Tahdon olla Reinan vierellä. Patologin tulosta odotetaan vielä viikon tai kahden verran, mutta tuloksesta riippumatta Reinan ennusteen pitäisi lääkärin mukaan olla hyvä.  Patit saatiin pian pois eikä pahimmassakaan tapauksessa etäpesäkkeitä pitäisi olla muodostunut. Toivottavasti, toivotaan parasta.Leikkauksen yhteydessä Reinan suu huollettiin ja kertynyt hammaskivi poistettiin.

Reina on urhea pieni potilas - Kovin virkeä ja päättäväinen. Heiluttaa iloisesti häntää ja yrittää liikkua sekä leikkiä yli sallitun.


Kuukauden päästä meillä vietetään 12-vuotissynttäreitä, toivottavasti iloisissa merkeissä. Maailman rakkain pieni Reina. 

Kiitos kaikille ihanille kavereille tuesta ja tsempistä. :)

Reina ennen leikkausta:3 kommenttia: