maanantai 27. tammikuuta 2014

Silloin kun yhteistyö toimii

Olemme treenanneet Soilin treeneissä nyt kahdesti. Soili on ollut  kauan kisakaverimme, jo Reinan kisa-ajoilta asti, mutta vasta nyt tammikuussa päästiin ensimmäisen kerran hänen oppeihin. Soili on kokenut ja hyvä kouluttaja. Meidän ensimmäiset treenit meni ihan penkin alle, muistaakseni pääsimme kolme estettä kerrallaan läpi. Me lähdettiin liikkeelle ihan alkeista, koska omassa päässä takelteli pahasti. Jo tutustuessa rataan fiilis oli haparoiva, eikä silloin voi radalla odottaa mitään mahtisuoritusta. Carma oli tällä radalla kuin virveli, jonka heitän 20 metrin päähän ja kelaan takaisin. Tosin, tämä viimeinen oli positiivinen asia, koska tätähän me treenattiin koko syksy.

Nyt lauantaina pakkasten laskettua käytettiin tilaisuus hyväksi ja me suunnattiin treenaamaan. Soili piti kouluttajille treenit ja rata tuntui haastavalle, mutta kivalle. Ensivaikutelman synnyttivät välistävedot, linjaukset sekä leijeröinnit. Homma toimi hyvin,  ottaen huomioon että emme olleet tehneet pitkää rataa ihan hetkeen. Ehkä päättäväinen fiilis todella auttaa. Paukutettiin rata lopulta nollalla läpi, joka on meille suhteellisen harvinaista herkkua treeneissä. Näin on ehkä tapahtunut kahdesti aikaisemmin. Soili sanoi myös lopuksi, että joko Carma on kerännyt itselleen vielä lisää vauhtia tai minä olen oppinut juoksemaan. Tuo tuntui hyvälle, tahdon uskoa etenkin tuohon viimeiseen vaihtoehtoon.

Carma luki treeneissä ohjauta aivan todella hienosti ja toimi kuin ajatus. Leijeröinnit olivat meille treenin vaikein asia, vaikka oltiin ihan samanlaista kohtaa treenattu ennen taukoa Anniinan sekä Nooran kanssa. Muutama kerta jouduttiin helpottamaan ja muistuttelemaan, kunnes rupesi pelittämään. Välistävetoihin tarvitsen itse vielä rytmittämistreeniä, sillä Carma pääsee valumaan niissä aika pitkälle.

Mutta rasti seinään! Persjättöjen tekeminen tuntui oikeasti hyvälle. Ihme, jota en ihan heti uskonut tapahtuvan. Ehkä kova treeni tosiaan tuottaa tulosta.

Plussat:
- Asenne ja päättäväisyys
- Persjätöt
- Poispäinkäännös
- Oma juoksu (paitsi kasokaa, kun teemme koko radan läpi. Pieni hyytyminen tapahtuu... :D )

Listalla edelleen:
- Rytmitys välistävedoille
- Irtoamisen vahvistaminen edelleen


Miten meillä on vietetty pakkaspäiviä? Ja taitaa opittujen temppujen listalta löytyä pari uutta juttua näiden päivien myötä. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti