perjantai 1. elokuuta 2014

Terveystarkastuksessa

Reina pääsi 11,5 v. kunniaksi terveystarkastukseen. :)

Reinalla ilmeni kolme vuotta sitten lievää kakomista innostuessa ja tällöin diagnosoitiin lievä sivuääni sydämessä. Seuraavalla klinikkakäynnillä rokotuksien yhteydessä sivuääntä ei kuitenkaan enää löydetty. Halusin käydä tarkistuttamassa tilanteen nyt uudelleen ja tutkituttaa koiran kokonaan, koska kakomista on nyt muutaman kerran ilmennyt myös nukkuessa, viimeisin kerta oli ehkä heinäkuun puolessa välissä. Reinan maha on pitänyt myös satunnaisesti oudonlaista lorinaa ja kurinaa, joka kuullostaa aivan sille kuin koiralla olisi nälkä. Nämä ovat lyhytkestoisia hetkiä ja silloin ruokahalu uupuu täysin.

Olen vähän hysteerinen kun kyse on koirien terveydestä ja eilen iso kivi putosi kuitenkin sydämeltä.  Oli huojentavaa tietää, että koiralla on kaikki kunnossa, vaikka ikää tulee lisää. Reinan sydän, keuhkot ja muu kroppa tutkittiin läpikotaisin ja lisäksi otettiin vielä röntgenkuvat. Sydänäänet olivat normaalit, eikä sivuääntä löytynyt tälläkään kertaa. :) Rytmi oli tasainen, keuhkoista ei löytynyt nestekertymiä eikä löytynyt viitteitä alkavasta vajaatoiminnasta. Mahasta ei löytynyt myöskään tunnustelemalla tai kuvien perusteella mitään normaalista poikkeavaa. Sekä paino oli pysynyt normaalina. :) Reinalta otettiin myös verikokeet ja veriarvotulokset ilmoitetaan myöhemmin.

Reinalle vaihdettiin ruoka ja annettiin lääke, jota voidaan antaa jos lorinan yhteydessä aiheutuu tulevaisuudessa kipuja.

On vaikea uskoa, että Reina olisi jo 11,5 vuotias, koska koiraa katsomalla sitä ei todellakaan uskoisi. Saan olla kyllä todella onnellinen ja kiitollinen, että Reina saa olla vielä tuonkin ikäisenä noin hyvässä kunnossa. Eää normaalia elämää, iloisena ja leikkisänä. Toivottavasti leikit tennispalloilla meidän kanssa vielä kauan. <3

Kuvat Jasmin Saarinen: 
 
 

3 kommenttia:

  1. Tuitulla maha lorisee raakaluiden syönnin jälkeen ja ruokahalua ei ole. siihen auttaa ihan inupekt forte (maitohappo siis).
    t.Heidi,joka ei jaksanut kirjautua =)

    VastaaPoista
  2. Noora, Reina lähettää miljoonasti pusuja kavereille!! :) Teidän pitää ehdottomasti tavata taas, kun Reina tulee käymään Joensuussa!

    Heidi: Joo, kuulema noi mahajutut ovat yleisiä etenkin villakoirilla ja suurimmalla osalla onneksi ihan harmittomia. :) Meillä ei valitettavasti maitohappo ole auttanut, mutta jospa ihan ruoan vaihtaminen auttaisi ja ne saataisiin muuten kuriin. :)

    VastaaPoista