torstai 24. huhtikuuta 2014

Lihashuoltoa

Eilen oli huoltopäivä, kun Carma pääsi taas Siljan taitavaan käsittelyyn. Ennen käsittelyä Carma pääsi alkuviikosta treenaamaan, nyt loppuviikko lepäillään. Alkuviikon treeneistä koostetta myöhemmin.

Carma oli ensimmäistä kertaa ikinä näin hyvässä kunnossa. Mitään suurempia juttuja ei kropasta löytynyt ja palaute oli oikein positiivista. Kolmesta kohdasta löytyi ainoastaan lievää kireyttä: Vasemman puolen lannelihas sekä oikealta puolelta pitkä selkälihas ja oikea etureisi.

Käsittelyn jälkeen olo oli itsellänikin todella hyvä ja huojentunut. Yleensä Carmasta löytyy aina lihaskireyksiä, etenkin treeni -ja kisakausina. Samat lihasjännitteet ovat seuranneet meitä aina, oli sitten kyseessä lepo -tai treenikausi.

Carman lihaksisto ja kroppa ovat olleet paljon paremmassa kunnossa meidän ensimmäisestä osteopaattikäsittelystä lähtien, joka oli viime syksynä. Carma reagoi hoitoihin hyvin, mutta ennen syksyä Carman selästä löytyi aina aika isojakin jumeja. Tuntui, että vaikka panosti koiran lihashuoltoon kuinka paljon tahansa, ei lihaskireyksiä pystynyt ehkäisemään. En ole aikaisemmin edes tajunnut osteopatian hyötyä, mutta olen äärimmäisen onnellinen, että meille tarjoutui mahdollisuus syksyllä päästä Jerryn käsittelyyn mukaan. :) Syksyn jälkeen Carmasta ei todella ole löytynyt mitään suurta huomautettavaa.

Eihän osteopatialla ei pysty hoitamaan kaikkia vaivoja, mutta Carman rankaan hoito tehosi hyvin. :) Osteopatialla kuitenkin saa vaikutettua niin eri asioihin kuin fysioterapialla ja tämä mahdollisti, että lukot saatiin kunnolla auki ja ranka suoraksi. Vaikka osteopatia lohkaisee ison osan opiskelijan kukkarosta niin silti tulevaisuudessa on tarkoitus hyödyntää osteopatiaa sekä fysioterapiaa yhdessä lihaksiston huollon apuna. :)

Onnellista loppuviikkoa kaikille!

Kaikki kuvat Noora Muuttoranta:


2 kommenttia:

  1. Täällä peukutetaan myös osteopatialle! Lisbetissä näkyy ihan konkreettisesti selvä ero parin vuoden takaiseen nähden, esimerkiks vauhissa :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa huomata, että osteopatiasta on ollut muillekkin paljon hyötyä! :) Koirassa tapahtuu kyllä iso muutos ennen ja jälkeen hoidon.

    VastaaPoista