sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Onhan pahin jo ohi?

Mistähän sitä alottaisi, päivät ovat menneet ohi ihan silmissä.

Noin 1,5 viikkoa sitten keskiviikkona soitin isälleni Joensuusta, että Evi tuntuu todella apealle ja oudolle. Vuorokausi tämän puhelun jälkeen, Eviltä katosi ruokahalu, joka yleensä on todella hyvä ja perjantaina Evi ripuloi ulos ensimmäisen kerran. Lauantaihin asti Evi ripuloi vain ulos lenkkien aikana ja pystyi sisällä pidättämään, mutta ruoka ei maistunut missää vaiheessa torstain jälkeen.

Lauantaina Evita okseni ensimmäisen kerran aamulenkillä ja pidättäminen tuntui vaikealta. Yritin keittää Eville riisiä ja kanaa rauhoittamaan vatsaa ja juottaa piimää. Mikään ei tuntunut maistuvan, mutta onneksi sentään juomahalu pysyi normaalina ja vesi maistui. Koko tämän ajan Evi oli niin urhea pieni ja yritti olla pirteä, leikki ja yritti olla kaikessa mukana.. Meillä on aina kaikki vatsavaivat menneet ohi Canicur-kuurilla ja toivoin näin käyvän tälläkin kertaan, mutta tilanne jatkui edelleen sunnuntaina, vaikka Evita oli saanut ohjeiden mukaisen annostuksen parin päivän ajan.

Pieni Evi lähti Rikun mukana sunnuntaina Mikkeliin mun vanhempieni luokse, jotta pääsi heti alkuviikosta meidän "omalle" eläinlääkärille. Evi otettiin heti vastaan, kun Eeva kuuli tilanteesta. Jälleen kerran iso kiitos koko ihanalle henkilökunnalle, olette ihania kun olette olleet aina tukena ja tsemppaamassa, jos jotain on käynyt. <3 Evitalle tehtiin kaikki tutkimukset ja testit, kohtutulehdus yms. saatiin luojan kiitos suljettua pois sekä kaikki arvotkin olivat kunnossa, paitsi haima-arvo sekä tulehdusarvot hieman korkealla.. Mikään ei kuitenkaan onneksi viittaa haimatulehdukseen, mutta arvoja seurataan. Evita oli myös tämän 1,5 viikon aikana laihtunut todella paljon pieneen kokoonsa nähden. Eeva kertoi, että pitkään kestänyttä ripulia on ollut nyt liikkeellä todella paljon, mutta esim. Carmassa ei ole ollut mitään oireita tartunnasta.

Mikä meidän tilanne on nyt?
Evitalle määrättiin kasa lääkkeitä ja ruokahalu on jälleen palannut. Tällä hetkellä Evi on myös pirteä oma itsensä. Yrittää saada meitä kovin leikkimään, on ahne ja yrittää olla kaikissa touhuissa mukana. Oksentelut on jääneet pois ja pystyy nyt pidättämään, mutta edelleen uloste on ulkona löysää eikä olla päästy palaamaan tämän takia normaaliin ruokintaan. Pahin on toivottavasti ohi, mutta huolestuttaa silti todella paljon, koska ripulointi ei ole kokonaan loppunut vielkään.  Lääkekuuri on toki vielä kesken, joten täytyy vain toivoa, että tämä menee ohi sen aikana. Joka tapauksessa, vaikka tämä loppuisi, Evin painon nousua sekä arvojen normaalisoitumista tullaan seuraamaan

Evita ei lähde meidän mukana vielä huomenna takaisin Joensuuhun, vaan menemme Carman kanssa kahdestaan. Meillä on niin hektinen ja menevä elämänrytmi, joten on parempi, että Evi saa parantua kunnolla kotona Mikkelissä missä koko ajan joku on seurana eikä Eviä tarvitse jättää yksin. Joensuussa on kotona niin kovin hiljaista ilman ihanaa pientä Eviä, mutta kaikkein tärkeintä on, että Evi tulee kuntoon. Me ei voida kun toivoa, että kaikki menee parhain päin. Ja onneksi kohta on joulukuu ja ollaan melkein koko kuukausi Mikkelissä.

Evita tänään <3 :

      



"Kuin karhuemo pentujaan ja luoja luomiaan
Niin minä sinua vaan
Vaik leipä loppuis vesikin yksi pysyis kuitenkin
Minä sinua vaan

Ja jos joskus syliin mustan maan
Mä sua joudun kantamaan
Niin minä sinua vaan"

3 kommenttia:

  1. Tuittu oli kans kolme päivää ripulissa, Elsa yhden. Myös riki ja benny olivat taudissa, joten sitä lienee tosiaan liikkeellä täällä päin! Paranemista eville:)

    VastaaPoista
  2. Paranemisia Eville. Ada oli kanssa tässä syksyn aikana samantyyppisessä ripulissa. Pidätteli kyllä eikä sisälle tullut, mutta ulos aina ihan vetelää kakkaa.. :( Meni lopulta ohi antibiootilla. Se haima voi toki reagoida tuollaisiin ripuleihin nostamalla arvoja.. Tuskin kuitenkaan sen kummempaa.

    Ellillä haima oireilu alkoi mahan kurinalla, jatkuvalla mahan löysyydellä, kipukohtauksilla ja satunnaisilla oksenteluilla. Nyt ruokavaliolla kaikki on ollut kunnossa pari vuotta. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tytöt, Evi kiittää tsempeistä <3

    VastaaPoista