keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Jyväskylän kisat ja nollavoitto

Vaatii kyllä sisua herätä sunnuntaina aamulla (tai oikeastaan voisi sanoa yöllä) klo 3:30 ja lähteä klo 5:00 kisareissulle Jyväskylään. Kisareissulla viereähti yhteensä 14 tuntia, vaikka kisat olivat vain 3-luokkalaisille ja kotona oltiin illalla vasta 19:00 jälkeen. Oli pitkä ja rankka reissu, mutta onneksi matkaseura oli mitä parhainta, kun Kaisa ja Riki olivat mukana. :) Ja nyt taas sen tajuaa miten kaukana Joensuu voi olla...

Tulosrivistö näytti tällä kertaa tälle: hyl, hyl ja nollavoitto + H-sert. Otin tavoitteeksi hyvät kontaktit, joilla tällä kertaa pidän superpitkään enkä vapauta nopeasti. Tavoitteeseen päästiin, Carman kontakteihin olin aivan todella todella tyytyväinen. Hieman se nyki ja yritti lähteä liikkeen mukaan, mutta malttoi kuitenkin odottaa vapautuskäskyä.

Ensimmäinen agilityrata oli meidän päivän paras rata. Puomi mentiin radalla kahdesti ja toisella suorituskerralla otin hieman sivuetäisyyttä ja Carma juoksi kauniisti päähän asti eikä poikittanut laisinkaan. Kepeillä irtosin myös sivuttaissuunnassa ja pujottelu oli silti kaunis sekä nopea. Hieman näyttää sille, että nämä meidän treenit ovat ehkä sittenkin tuottaneet tulosta. :) Kyseiseltä radalta meille tuli kuitenkin harmittava hylky, kun Carma ohjaantui väärään päähän putkeen. Carma pääsi hyppäämään putkea edeltävän hypyn todella pitkäksi, kun oma ohjaus valui jonka seurauksena mun koko kroppa oli kohti väärää putken päätä ja Carman linja osoitti suoraan sinne väärään putkeen. Oma ohjaus oli aivan pielessä jo ennen hyppyä ja Carma meni kyllä juuri sinne minne ohjasin.

Päivän ensimmäinen agilityrata:


Toisella agilityradalla tapahtui jotain meille aivan uutta. Lämmittelyhypyillä Carma liukastui keinulta ja putosi maahan. Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut, sillä Carma putosi maahan matalalta kaikilla neljällä jalalla suoraan seisoma-asentoon. Otettiin lämppähypyillä keinu muutaman kerran uudestaan ja kaikki seuraavat toistot olivat aivan normaaleja, nopeita toistoja. Radalla Carma kuitenkin kiersi keinun eikä mennyt sinne ensimmäisellä yrittämällä. Hyllytettiin, rauhoitettiin tilanne ja tehtiin keinu uudestaan. Nyt keinu oli taas normaali. Luulen, että Carma säikähti liukastumista ja kielto (toivottavasti) johtui vain siitä. Carma ei ole koskaan kieltäytynyt keinulta ja on aina suorittanut sen reippaasti, kuten myös kisojen jälkeisissä treeneissä. Tämä jää nähtäväksi.

Hyppyradalta väänsimme sanan jokaisessa merkityksessä nollan joka riitti kuin riittikin voittoon. Rata opetti meille paljon ja avasi silmiä meidän ongelmakohdista. Carma menee lujaa, mutta on todella kiinni ohjaajan kädessä enkä sen takia kerkeä ohjaamaan kunnolla. Tämän samaisen ongelman ovat meidän uudet kouluttajatkin jo huomanneet ja tähän tullaan kyllä puuttumaan. :) 
Tämän kyseisen radan voitto oli meidän ensimmäinen hyppyradoilta ja saimme myös ensimmäisen hyppysertimme. Carmalla on nyt siis molemmat valiokellot käynnissä ja agilityvalioksi voi tulla aikaisintaan 23.4.2014 ja hyppyvalioksi 7.10.2014.

Hyppyradan video on valitettavasti tällä hetkellä bittiavaruudessa eikä sitä saa enää kameran muistikortille takaisin... Jos jonkun toisen kameraan olisi sattunut eksymään kyseinen rata, olisin äärettömän onnellinen jos se meille voitaisiin lähettää. Kiitos :)

Tämän vuoden kisakausi lähenee muutenkin loppuaan meidän osalta. Tulevana viikonloppuna starttaamme Joensuun kotikisoissa, jonka jälkeen kisaamme vielä marraskuussa yhdet kisat ja mahdollisesti joulukuun alussa yhdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti