perjantai 7. maaliskuuta 2014

Olohuone hyötykäyttöön

Ihan ensimmäiseksi: Nopeimmat ovat varmaan jo ehtineet huomaamaan, että blogi on ottanut varaslähdön kesää kohti. :) Ulkoasu koki muodonmuutoksen ja ainoastaan positiiviseen suuntaan. Eikö vain? Minä ainakin tykkään ihan hirmuisesti ja tästä iso kiitos kuuluu kokonaan Anniinalle. :)

Nyt olen myös vihdoin keksinyt mun isolle olohuoneelle uuden tarkoituksen ja ottanut neliöt hyötykäyttöön. :D Jari rakensi meille pikkupuomin alastulon, joka on päässyt vain sisätreeniin mukaan, joten pitää myös paikat puhtaana. Säilytys kätevästi häkkivarastosta, josta se on helppo nakata aamu -tai itaruan naksutteluihin mukaan.


Oiva väline kontaktiprojektiin sivuttais -ja taakseirtoamisen vahvistamisen kanssa. Carmalle ei muutenkaan paikka ole ollut täysin selvä, joten naksuttelutreenit ovat olleet paikallaan. Ikinä se ei ole kontaktivirhettä tehnyt ja aina paikka on löytynyt varmistelematta ja nopeasti, mutta siihen on vaadittu minun liike mukaan. Jos annan "koske"-käskyn kauempaa, itse ollessani täysin paikallani tai hidastaen selvästi liikettä takana, poikittaminen on todennäköinen vaihtoehto. Onko poikittaminen sitten pahasta? - Tästä voi olla ja ollaankin montaa mieltä. Tahdon itse kuitenkin yrittää olla looginen ja pitää tietyn kriteerin ja tietyn paikan koiralla kontaktin suorittamisessa. :) Olen itse ainakin Carman kohdalla huomannut, että jos sen ensin antaa poikittaa taaksejättäytymisissä 10cm, kohta poikitus on 20cm, kohta puolessa välissä ja kohta ei välttämättä osuta enää kontaktille lainkaan. Ja tällaisia suorituksia on kisoissakin joskus tullut vastaan.

Palkkailtiin pitkää Carmaa valmiilla etupalkalla, jossa toistot onnistuivat poikkeuksetta aina. Pikkuhiljaa palkkaa häivyttämällä edistymistä ei siltikään tahtonut tapahtua ja tarkemmin ajateltuna tämähän oli ihan loogista. Carma juoksi pää kolmentena jalkana valmiille palkalle suoraan, tarvitsematta sen tarkemmin miettiä mitä oikeasti sillä hetkellä tapahtuu. Ollaan vaihdettu palkkaustaktiikkaa ja nyt huomaa, miten Carma ajattelee sekä käyttää aivonystyröitään töitä tehdessään. Iso iso kiitos tästä kuuluu Nooralle!! :) "Koske"-käskyn antaessani ja Carman lyödessä etutassut oikealle paikalle, joku toinen tiputtaa palkan Carmalle. Palkka tulee välittömästi, oikeaan aikaan ja oikeasta suoritustavasta. Tai jos apupalkkaajaa ei ole käytössä, namin voi itse heittää kauempaa koiran jalkojen juureen. :) Nyt vaikka asento olisi aluksi väärä, Carma korjaa ja tarjoaa itse oikeaa asentoa. Naksuttelulla saa oikeasti ihmeitä aikaan.

Miksi harjoitellaan taaksejättäytymistä aluksi vain pelkällä alastulopalikalla eikä suoraan kokonaisella puomilla?
- Asennon vahvistaminen
- Ei vaadita kokonaisella puomilla vaikeaa asiaa, ennen kuin onnistuu pelkällä alastulolla.
- Vältetään turhat toistot kokonaisella puomilla
- Asennon oppiminen aluksi pienemmässä vauhdissa
- Asennon opettaminen leikin varjolla
- Puomin suoritusvauhti ei kärsi normaaleja etäisyyksiä tehdessä, oikea mielentila säilyy puomin suorituksissa

Katsotaan milloin päästään testaamaan tätä hallissa ja ihan kokoneisella puomilla. :) Ja vaikka mentäisiin ihan pöpelikköön tämän kanssa, ainakin meillä on kivaa tekemistä kotona.

Mitä meidän viikkoon kuuluu muuta? Carma on levännyt osteopaattikäsittelyn takia tämän viikon treeneistä, mutta lenkkeilty ollaan ahkerasti. Juoksulenkit olen kuitenkin tehnyt ilman koiria. Itse olen kuntoillut ahkerasti ja aloitetussa herkkulakossakin ollaan pysytty. :)

Hyvää viikonloppua kaikille!


Tylsää?


2 kommenttia:

  1. Oli pakko kommentoida, että tää on jotenkin ihan älyttömän inspiroiva blogi. Varsinkin ratapiirroksista oon saanut monesti ideoita omiinkin treeneihin, kiitos! Sohvapuomikuuri vois olla täälläkin päin ihan paikallaan... :)

    VastaaPoista
  2. Voi että, iso kiitos Emma! :) Sait kyllä lauantaiaamulle heti hymyn huulille. Loistojuttu, jos omista ajatuksista on joillekkin jotain hyötyä. :)

    Ira

    VastaaPoista