perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tuumasta toimeen

Tällä viikolla treenattiin takaaleikkauksia kepeille, itsenäistä puomia sekä leijeröintejä. Treenit olivat hyvin antoisia, Carma ei päästä helpolla. Se on hyvin tarkka ja lukee pienimmätkin ohjauskuviot. Hyvä niin, minulla on hyvä opettaja.

Alkuviikon keppitreenissä ei ongelmia, toistot ja leikkaukset puhtaita. Matkittiin Jyväskylän keppikulmia, ei onnistunut kisoissa. Ongelmia oli enemmänkin tänään, perjantain, treeneissä. Carma alotti joka kerran oikein, mutta lopetti helposti ensimmäisen keppivälin jälkeen. Minun pitää malttaa ja antaa Carman aloittaa ennen kuin rynnin miten sattuu perään. Kun aikaa ja kokemusta tulee, ehkä se kestää joskus myös minun holtittoman juoksun. Toivottavasti. :) Kepit ovat kyllä vaikea treenikohde. Ne ovat koiraa helposti kuormittava ja rasittava este. Koira ei kestä kymmeniä toistoja yhdellä treenikerralla tai vaikka kestäisi, saa koiransa todella helposti jumiin. Treenattiin keppejä kahdesti tällä viikolla, 5-6 toistoa/treeni, maanantaina oli ainakin tarkka viisi. Sekin tuntui paljolta. Olen pitänyt 5 toistoa ehdottona maksimina.

Leijeröinneissä ei ongelmaa. Syvä hengenveto ja tyytyväisyys. Näitä ei olla ainakaan yhtään liikaa muistuteltu ja nämä unohtuvat Carmalla helposti. Sama syvän vedon sain vetää myös puomilla, tosin vähän vastakkaisesta suunnasta katsottuna.  Kaikki kuitenkin aikanaan. :) Kuten yliopiston piano-opettajani sanoi minulle; Alkuun kehitytään nopealla tahdilla. Kohta kuitenkin tuntuu, että kaikki taidot unohtuvat ja kuljetaan vain taaksepäin. Lopulta käyrä kuitenkin nousee takaisin ylös.

Niin se vain menee, kai se pätee lajissa kuin lajissa. :)

Viikon treenit:


Tajusin tänään, että kuukauden päästä näihin aikoihin Carma on 3 vuotta. 3. Hurjaa. En voi enää sanoa Carmaa junnuksi. Tai, kukapa sitä estää.


Aamubrunssilla

Kotimatkalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti